Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse of -siroop is een zoetzure reductie van granaatappelsap en wordt in tal van bereidingen gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Je kan dit kopen in de winkel maar niets gaat uiteraard boven home made 🙌🏻.

Ingrediënten
🍋500g granaatappelpitten (ca.2à3 granaatappels) om 250g sap te verkrijgen.
🍋30g suiker
🍋30g citroensap

Hoe ga je te werk? 💪🏻
*Doe de pitten in je blender of Thermomix en mix kort (2x 2sec/snelh5).
*Zeef alles en vang het sap op.
*Doe granaatappelsap, citroensap en suiker in een pan of Thermomix.
Laat ca. 25min inkoken tot stroperige dikte. (25min/110°C/snelh2).
Let op! Hou rekening met het feit dat na afkoelen de melasse nog dikker/meer visceus wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *