Granaatappelmelasse

Granaatappelmelasse of -siroop is een zoetzure reductie van granaatappelsap en wordt in tal van bereidingen gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Je kan dit kopen in de winkel maar niets gaat uiteraard boven home made ??.

Ingrediënten
?500g granaatappelpitten (ca.2à3 granaatappels) om 250g sap te verkrijgen.
?30g suiker
?30g citroensap

Hoe ga je te werk? ??
*Doe de pitten in je blender of Thermomix en mix kort (2x 2sec/snelh5).
*Zeef alles en vang het sap op.
*Doe granaatappelsap, citroensap en suiker in een pan of Thermomix.
Laat ca. 25min inkoken tot stroperige dikte. (25min/110°C/snelh2).
Let op! Hou rekening met het feit dat na afkoelen de melasse nog dikker/meer visceus wordt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.