Mosselen Thais

Mosselen op z’n Thaïs

🌶 Doe 10g koolzaadolie & 15g groene currypasta in de mengbeker
1min/100°C/snelheid 1
🌶 Voeg 200g kokosmelk toe
1min/100°C/snelheid 1
🌶 Voeg de volgende ingrediënten toe: 1 stengel citroengras in stukken, 30g gember, 1 kleine rode Chili zonder zaadjes, 30g witte wijn, 15g vissaus, 30g limoensap & 2 kaffir limoenblaadjes
2sec/snelheid 5
🌶 Doe 1,5kg mosselen in de varoma (Ik gebruik bouchot mosselen)
20min/varoma/snelheid 1
Schud de mosselen voorzichtig op na 10min.

Doe de mosselen in een schaal en giet de Thaise soep over de mosselen. Werk af met Thaïse basilicum naar smaak.

Heb je geen Thermomix? Ga dan traditioneel te werk met dezelfde ingrediënten (of koop er één bij mij 😜). Bak eerst de currypasta in koolzaadolie, voeg kokosmelk toe. Snij de gember, citroengras, chili & limoenblaadjes in stukjes. Doe alle ingrediënten in de pot en kook gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *