Kookworkshops

Kim’s Kitchen organiseert workshops voor iedereen die geboeid is door de wereldkeuken. In huiselijke sfeer maken we samen een aantal gerechten die we daarna gezellig opeten.

Wat mag je verwachten? 
Na ontvangst en korte uiteenzetting van het menu maken jullie onder mijn begeleiding de gerechten klaar. De gerechten zijn authentiek maar praktisch haalbaar om achteraf thuis zelf te maken. 
Iedereen die graag de wereldkeuken wil verkennen is welkom. 

Praktisch
De workshops worden georganiseerd bij mij thuis in Oostende, er kan vlot geparkeerd worden in de straat. Ik verwacht dat deze ongeveer 3 uur duurt. De prijs bedraagt 50€ per persoon. Er worden tijdens het koken en eten water en een glaasje wijn voorzien.
Je plaats is gereserveerd wanneer je een email stuurt naar info@kimskitchen.be en het bedrag overschrijft op het rekeningnummer dat je via email ontvangt. 
Na de workshop krijg je de recepten mee naar huis. 

Er is een minimum van 6 en een maximum van 9 deelnemers per workshop. De geplande workshops kan je terugvinden op mijn Facebook pagina bij de evenementen of op deze pagina.

  • Dragen van mondmasker niet meer verplicht tijdens het koken.
  • Ik voorzie voldoende ventilatie en de CO2 wordt gemeten.
  • Wil je liever niet blijven eten na de kookworkshop? Dan kan je het eten meenemen naar huis mits je begrijpt dat dit voor kwaliteitsverlies kan zorgen.

Geplande kookworkshops

  • Dinsdag 26 april 19h: Thai Loempia, huisgemaakte Chilisaus, Tom Kha Gai & Thaise Groene Papajasalade
  • Maandag 2 mei 10h30: Thai Loempia, huisgemaakte Chilisaus, Tom Kha Gai & Thaise Groene Papajasalade
  • Dinsdag 17 mei 19h: Thaise Rundsvleessalade, Larb Moo Slawraps & Tom Yam Kung
  • Maandag 23 mei 10h30: MiddenOosters Festijn
  • Dinsdag 31 mei 19h: Wereldreis hapjes Thermomix
  • Donderdag 9 juni 19h: MiddenOosters Festijn
  • Dinsdag 14 juni 19h: MiddenOosters Festijn
  • Donderdag 23 juni 19h: MiddenOosters Festijn

Kookworkshop Midden – Oosters Festijn

  • Curry Hummus
  • Krokant Platbrood – Tomaat – Sumak – Labney
  • Kip Fatteh – Tahinisaus – Pijnboompit
  • Tabouleh Quinoa – Tijgergarnaal – Yoghurtsaus – Harissa

Workshop Wereldreis hapjes Thermomix


Chicken Siu Mai is een Chinese open dumpling met kip, ideaal als hapje of als voorgerecht. Deze zullen we traditioneel stomen en zijn echte smaakbommetjes.  Pakora is dan weer een Indiase fritter op basis van kikkererwtenmeel. Tijdens deze kookworkshop maken we dit met courgette. Als dipsaus maken we een frisse raita, een yoghurtsaus met verse kruiden. Als derde hapje maken we Berloumobello. Arabisch geïnspireerde portobelle gevuld met Berloumi.

Thai Loempia, Chilisaus, Tom Kha Gai & Groene Papajasalade

Ook hier gaan we helemaal Thais!
Thai Green Papaya Salad of Som Tam Salade is een frisse salade die op vele manieren kan ingezet worden als bijgerecht. Je kan zelf bepalen of je deze salade graag pittig hebt of liever wat minder pittig. We maken ook Loempia met huisgemaakte chilisaus. Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die hier niet van houdt! Tom Kha Gai is een pittige kokossoep met kip & oesterzwammen.

Workshop Pork Gyoza & Thai Massaman Curry

Gyoza zijn in de pan gebakken dumplings uit China. Je kan eindeloos variëren met de vulling maar in deze workshop kiezen we voor varkensgehakt.
Het 2de gerecht voor deze avond is Thai Massaman Curry.
Een authentieke Thaise Curry met kip, cashewnoten, wortel,…kortom een streling voor de tong

Popcorn Shrimp & Pad Thai

Scampi in een tempura beslag met een wasabi twist ?! Jong en oud krijgt het water in de mond van Popcorn Shrimp. We maken er ook een lekkere Sriracha ? saus bij om in te dippen.
Pad Thai is typisch streetfood uit Thailand! Gewokte rijstnoedels met kip ?, tofu, sojascheuten en knapperige pindanoten?, overgoten met onze zelfgemaakte overheerlijke Pad Thai saus.

Thaise Rundsvleessalade, Larb Moo Slawraps & Tom Yam Kung

Deze keer gaan we all the way Thaïs en bovendien ook nog eens gezond en zomers.
In deze workshop leg ik de geheimen bloot van een lekkere Thaïse Salade met rund. Ideaal om in de zomer klaar te maken.
We leren ook Larb Moo maken waarbij we de slablaadjes als wraps gebruiken en vullen met een heerlijke Larb Moo aka salade van varkensgehakt. De Tom Yam Kung is de klassieker onder de Thaise soepen. Pittig!

Butter Chicken curry of Murgh Makhani & Naan

Benieuwd naar de Indiase keuken? Dan is deze curry dé ideale instapper. Butter Chicken is een curry waarbij de kip langzaam zal garen in een gekruide saus van tomaten, cashewnoten en vele kruiden. Traditioneel wordt dit gegeten met Naan, een frisse salade en rijst. Na deze workshop kan je een compleet Indiase maaltijd op tafel zetten.

Ontbijt uit het Midden-oosten: Shakshuka & Bahraini Kebab

Na enkele jaren in het Midden-Oosten te wonen, heb ik het geluk gehad intens kennis te maken met de smaken van daar. Ontbijt is dan ook compleet anders dan bij ons. Hou je van hartig ontbijt en wil je eens iets lekker dan een croissant of pistolet? Dan is dit zeker en vast je ding.

Shakshuka is een gerecht waarbij een ei wordt gepocheerd in gestoofde groenten met Midden-Oosterse aroma’s. Bahraini Kebabs zijn verrassend lekker! Knapperige kebabs gemaakt uit kikkererwtenmeel, vol verse kruiden met een lichte frisse yoghurtsaus.

Mexicaanse Taco Fiësta

Buenos dias!? In deze workshop zoeken we de Mexicaanse smaken op. We zullen verschillende ingrediënten klaarmaken zoals kip in Tequila, guacamole, Pico de Gallo (tomatensalsa), Mango Salsa, ingelegde Jalapenopepers & Lime yoghurt dressing,… Het leuke hieraan is dat je zelf je taco kan samenstellen. Verkies je liever een zachte tortilla in plaats van een hardere tacoschelp? Het kan allemaal in dit Taco Festijn!!!
Gewoonweg yummie!! ? 

Bao Buns met kip & Vietnamese Nems

Bao Buns, heerlijke fluffy gestoomde broodjes uit China⛩. In deze kookworkshop kiezen we voor een een vulling van kip en ingelegde komkommer.
Vietnamese Spring rolls of lenterolletjes uit rijstpapier vullen we met kip en groentjes. Met een paar tips en tricks die je leert tijdens de workshop wil je deze algauw meenemen in je lunchdoos! Nuoc Cham, een gezonde dipsaus mag natuurlijk niet ontbreken.

Midden-Oosters: Mutabal-Kibbeh-Fattoush

Loop je graag in de Souq? Kunnen de kruiden en geuren uit het Midden-Oosten je bekoren? In deze kookworkshop maken we enkele klassiekers:
– Fattoush: Frisse salade met typische kruiden van het Midden-Oosten
– Kibbeh: op basis van kippengehakt & bulgur, een aanrader!

Wontonsoep & Lente-ui Pannenkoekjes

De geur en de smaak van deze wontonsoep zullen je onmiddellijk mee op reis nemen naar Azië. We kunnen dan wel fysiek niet reizen maar niets houdt ons tegen eventjes weg te mijmeren.
De lente-ui pannenkoekjes zijn een heerlijke aanvulling bij deze soep.