Thaise Cashewnoten

Thaise Cashewnoten

Pittig Thais aperitiefhapje!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Borrelhapje

Equipment

  • 1 oven of
  • 1 airfryer

Ingrediënten
  

  • 250 g cashewnoten
  • 1 tbsp olie (zie tip)
  • 30 ml limoensap (ca. 1 limoen)
  • 1 tbsp fijngehakte verse koriander
  • 1 tbsp fijngehakte verse munt
  • 1 tbsp versnipperder lente-ui (groene deel)
  • 1 tbsp honing
  • ½ tsp zout
  • ½ tsp chilipoeder (naar smaak)

Instructies
 

  • Warm de oven of airfryer voor op 150°C
  • Meng alle ingrediënten in een kom
  • Doe bakpapier op je bakplaat of in het mandje van je airfryer en leg de noten hierop.
  • Bak de noten goudbruin in ca. 20min, roer elke 5 minuten door de noten zodat ze egaal kleuren.

Notities

Je kan deze Thaise cashewnoten makkelijk een week bewaren.
1tsp = 1 teaspoon = 5ml / 1tbsp = 1 tablespoon = 15ml
Qua olie ben je vrij om te kiezen. In de Aziatische keuken worden tal van plantaardige soorten olie gebruikt (maïs, koolzaad, kokos, rijst, sojaboon, zonnebloem,...) maar geen olijfolie! 
Trefwoord airfryer, aperitief, aperitiefhapje, apero, aziatisch, cashew, cashewnoten, hapje, noot, nootjes, pikant, thais