Thaise Cashewnoten

Thaise Cashewnoten
Pittig Thais aperitiefhapje!
Equipment
- 1 oven of
- 1 airfryer
Ingrediënten
- 250 g cashewnoten
- 1 tbsp olie (zie tip)
- 30 ml limoensap (ca. 1 limoen)
- 1 tbsp fijngehakte verse koriander
- 1 tbsp fijngehakte verse munt
- 1 tbsp versnipperder lente-ui (groene deel)
- 1 tbsp honing
- ½ tsp zout
- ½ tsp chilipoeder (naar smaak)
Instructies
- Warm de oven of airfryer voor op 150°C
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Doe bakpapier op je bakplaat of in het mandje van je airfryer en leg de noten hierop.
- Bak de noten goudbruin in ca. 20min, roer elke 5 minuten door de noten zodat ze egaal kleuren.
Notities
Je kan deze Thaise cashewnoten makkelijk een week bewaren.
1tsp = 1 teaspoon = 5ml / 1tbsp = 1 tablespoon = 15ml
Qua olie ben je vrij om te kiezen. In de Aziatische keuken worden tal van plantaardige soorten olie gebruikt (maïs, koolzaad, kokos, rijst, sojaboon, zonnebloem,...) maar geen olijfolie!